Medicul legist care a realizat necropsia în cazul celor cinci persoane din Bascov, ucise în propriile locuinţe de o rudă, consideră că moartea acestora s-a produs cu cel puţin şase ore înainte să fie găsite, fiind greu de stabilit o ordine cronologică a deceselor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"S-a produs secţionarea mai multor pachete vasculare. (…) Este dificil de spus o ordine cronologică pentru că iau ca reper, şi aceasta este şi menirea unui medic legist care trebuie să fie la faţa locului, instalarea semnelor precoce de moarte reală. La ora la care am intrat în camere şi am examinat cadavrele tuturor celor cinci semnele erau deja instalate, fapt ce denotă că a trecut un timp rezonabil, opt ore, şase ore cel puţin, privind instalarea acestor semne de moarte reală”, a declarat şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş, Dan Manu, miercuri, într-o conferinţă de presă. 
 
Bărbatul suspectat că a ucis cinci membri ai unei familii, în comuna Bascov din judeţul Argeş, a fost reţinut în urma audierilor, fiind cercetat pentru violenţă în familie în varianta omor calificat, cu premeditare, prin cruzimi. 
 
"În cursul nopţii de 09/10 august 2022, în urma desfăşurării cercetării la faţa locului, audierii mai multor martori, precum şi a persoanei bănuite de săvârşirea faptei cercetate (violenţă în familie în varianta omor calificat, împrejurările reţinute fiind: cu premeditare, asupra a două sau mai multor persoane, prin cruzimi), persoană care a dobândit succesiv calitatea de suspect, apoi inculpat în cauză, s-a dispus de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş reţinerea preventivă a acesteia pentru durata de 24 de ore", a anunţat, miercuri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.
 
Bărbatul era fiu, frate, respectiv unchi al victimelor.
 
El va fi prezentat, miercuri, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunere de luare faţă de acesta a măsurii arestării preventive.
 
Poliţia Judeţeană Argeş a fost sesizată, marţi, despre faptul că un bărbat de 48 de ani, din comuna Bascov, şi-a găsit, când s-a întors acasă, cinci membri ai familiei - soţia, copilul, cei doi socri şi un cumnat -, decedaţi, înjunghiaţi. Suspectul, un bărbat de 53 de ani, cunoscut cu probleme psihice, a fost găsit în scurt timp.
 
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Laurenţiu Palaghiea, declara, marţi, că deocamdată nu a fost stabilit un mobil al crimei. Suspectul le-a relatat anchetatorilor, destul de cursiv şi coerent, cum s-au produs evenimentele.
 
"Este greu de spus la acest moment dacă a existat un mobil al acestei crime. Persoana bănuită era în evidenţă cu boli psihice, nu putem şti în ce măsură bolile psihice i-au afectat capacitatea de a gândi, de a discerne şi de a avea reprezentarea faptelor lui. Sunt lucruri care urmează să fie stabilite de anchetă. Nu avem deocamdată detalii despre un mobil. S-au purtat discuţii cu făptuitorul. A relatat liber despre aceste fapte pentru care îl cercetăm. Se află în custodia organelor de poliţie. O să fie condus la Parchet pentru declaraţii. (…) Era coerent şi a relatat destul de cursiv despre o anumită modalitate de sâvârşire a faptelor”, a precizat Laurenţiu Palaghiea. 
 
El a afirma că este foarte posibil ca aceste crime să fi avut loc marţi dimineaţă, victimele fiind găsite în interiorul a două imobile.  
 
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a menţionat că victimele nu au fost înjunghiate, cum s-a afirmat iniţial, ci lovite cu un corp dur, cel mai probabil cu un ciocan.  
 
"Toate victimele poartă semnele unor agresiuni destul de intense (...) Informaţiile iniţiale spuneau că este vorba de o înjunghiere. Ceea ce pot eu spune este că e vorba de un alt corp dur, posibil ciocan sau altceva. Informaţiile despre înjunghiere cel mai probabil au fost legate de sesizarea iniţială în care se relata că asupra făptuitorului care a fost depistat după ce fugise din locuinţă, în pădurea din apropiere, asupra lui s-a găsit un cuţit”, a explicat Laurenţiu Palaghiea. 
 
Agresorul avea răni superficiale în momentul în care a fost prins de poliţişti.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.