Poliţiştii argeşeni s-au autosesizat şi fac cercetări într-un dosar penal după ce pe internet au apărut imagini în care mai multe persoane apar trăgând cu arme de vânătoare în nişte talere pe care le lansau în aer cu ajutorul unui dispozitiv tip praştie. Primele verificări arată că printre cei care apar în imagini se numără vânători, dar şi persoane care nu au permis pentru a folosi arme letale sau neletale, iar întâmplarea a fost filmată la sfârşitul unei partide de vânătoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Argeş s-au sesizat din oficiu şi fac verificări privind infracţiuni de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi uzul de armă letală fără drept, după ce în spaţiul public au apărut imagini în care se vede cum mai mulţi bărbaţi folosesc arme într-un spaţiu deschis.

"Din primele verificări efectuate a reieşit faptul că, în ziua de 28 februarie a.c., după desfăşurarea unei partide de vânătoare, pe fondul cinegetic Retevoieşti, participanţii la vânătoare s-ar fi deplasat în comuna Coşeşti, unde ar fi efectuat focuri de armă letală fără drept asupra unor talere lansate cu ajutorul unui dispozitiv. La această activitate, ar fi participat/asistat şi persoane neautorizate în vederea deţinerii de arme letale sau neletale”, transmite, marţi, Poliţia judeţeană Argeş.

În urma cercetării făcute de poliţişti la faţa locului, aceştia au găsit şi ridicat aproximativ 400 de capse de aprindere, arse, ce provin de la tuburi cartuş, precum şi 4 talere din ceramică.

Anchetatorii au ridicat şi patru puşti de vânătoare, care ar fi fost folosite de cei care apar în imagini. După ce poliţia s-a autosesizat cu privire la acest caz, cei care au postat imaginile le-au şters din spaţiul virtual.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.