Salvamontiştii argeşeni au intervenit, sâmbătă, pentru recuperarea unui bărbat care a intrat în şoc anafilactic după ce a fost înţepat de o albină, în timp ce se afla pe munte, în Piatra Craiului. Intervenţia a fost una contra cronometru, în condiţiile în care elicopterul SMURD nu a putut interveni în acea zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor furnizate de Salvamont Argeş, bărbatul în vârstă de 35 de ani se afla zona Marele Grohotiş din Piatra Craiului când a fost înţepat de o albină, intrând în şoc anafilactic.
 
Iniţial, în zonă a fost chemat un elicopter SMURD, care nu a putut interveni, iar în aceste condiţii o echipă de prim răspuns Baza Dâmbovicioara şi o alta de la formaţia Câmpulung au plecat spre locul indicat şi l-au preluat pe bărbat, coborându-l până într-o zonă unde a putut urca o ambulanţă.
 
Bărbatul a fost coborât de pe munte şi predat în stare stabilă către echipajul medical de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Argeş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.