Poliţiştii din Argeş au deschis un dosar penal pentru lovire sau alte violenţe şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase după ce un elev de 13 ani al unei şcoli gimnaziale din localitatea Bascov a rănit cu un briceag un coleg, incidentul având loc pe terenul de sport al unităţii de învăţământ. Agentul de pază al şcolii este cel care a intervenit primul. Copilul agresor a urmat un program de consiliere chiar în cursul acestui an şcolar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Luni seară, reprezentanţi ai şcolii au sunat la Poliţie pentru a reclama că între doi elevi a avut loc un incident violent. 
 
Poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale Bascov ajunşi acolo au constatat că un elev de 13 ani l-a agresat pe un coleg cu un an mai mare, folosind un briceag. În urma incidentului, băiatul agresat a suferit o plagă la piciorul stâng. El a fost găsit conştient, fiind preluat de un echipaj medical şi transportat la spital.
 
Elevul agresor a fost imobilizat, până la sosirea poliţiştilor, de către agentul de pază al unităţii de învăţământ. Ulterior, el a fost preluat de către oamenii legii şi a fost dus, în prezenţa aparţinătorilor săi, la sediul poliţiei, pentru audieri.
 
În urma anchetei, poliţiştii au stabilit că cei doi elevi aveau neînţelegeri mai vechi. Mai mult, copilul care şi-a agresat colegul a urmat un program de consiliere chiar în cursul acestui an, iar la respectiva şcoală, inclusiv în clasa sa, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, Compartimentului Analiză şi Prevenirea Criminalităţii făcuseră în repetate rânduri activităţi informative pentru prevenirea delicvenţei juvenile. 
 
Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au fost anunţaţi şi ei cu privire la acest eveniment.
 
Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.