Incendiul puternic izbucnit săptămâna trecută la o societate comercială din judeţul Argeş care se ocupa de gestionarea deşeurilor a fost provocat, cel mai probabil, de un trăsnet, potrivit concluziilor specialiştilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În urma cercetărilor efectuate de către pompierii argeşeni, în vederea stabilirii cauzei probabile de izbucnire a incendiului din data de 09.06.2022, la depozitul de deşeuri din localitatea Bradu, s-a determinat  că aceasta ar fi un trăsnet ce a lovit într-o zonă în care se aflau substanţe combustibile şi un stâlp de electricitate din incinta operatorului economic”, transmite, vineri după amiază, ISU Argeş. 
Un incendiu puternic a izbucnit, săptămâna trecută, la o hală din zona industrială a municipiului Piteşti. În hală erau depozitaţi solvenţi. Autospeciale din Dâmboviţa şi Olt ai intervenit în sprijinul pompierilor din Argeş. Populaţia a fost avertizată prin mesaj Ro-Alert din cauza degajărilor mari de fum. Pompierii au fost nevoiţi să folosească aparatele de respirat, întrucât în zona au fost identificate substanţe pasibile a afecta sănătatea.
Acţiunea de stingere a durat toată noaptea, continuând în cursul zilei de vineri. Ulterior autorităţile au anunţat că măsurătorile privind calitatea aerului nu indică depăşiri în cee ace priveşte principalii indicatori. Operatorul economic unde a avut loc incendiul deţine un incinerator de deşeuri şi o instalaţie de stabilizare deşeuri periculoase. Garda de Mediu a anunţat controale în urma incendiului de săptămâna trecută.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.