Copiii şi cadrele didactice dintr-o grădiniţă din oraşul Câmpulung, judeţul Argeş, au fost evacuaţi, joi dimineaţă, după ce în subsolul imobilului în care funcţionează unitatea de învăţământ a fost găsit un proiectil. Pirotehniştii au ridicat proiectilul, care era fără focos şi provine din Al Doilea Război Mondial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Echipajul pirotehnic din cadrul ISU Argeş a ridicat proiectilul descoperit în subsolul grădiniţei. A fost vorba de un proiectil exploziv fără focos şi netrecut prin gura de foc, de calibrul 86 de milimetri, provenind din al Doilea Război Mondial.
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Proiectilul a fost descoperit în incinta Grădiniţei Sfânta Marina. Primarul oraşului Câmpulung, Elena Lasconi, a scris pe Facebook că muniţia a fost găsită în timp de angajaţii făceau curăţenie şi au îndepărtat o bucată de linoleum. 
 
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook
 
După ce proiectilul a fost ridicat, copiii şi-au reluat activitatea, a precizat edilul.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit ISU Argeş, 28 de copii şi cinci adulţi au fost evacuaţi, joi, dintr-o grădiniţă din Câmpulung, după ce în subsolul imobilului a fost descoperit un proiectil. Echipa pirotehnică a ISU Argeş a fost trimisă acolo.
 
”S‐au evacuat 28 de copii şi 5 adulţi la o distanţă de siguranţă, iar din primele informaţii, nu ar fi în pericol”, transmite ISU Argeş. 
 
Primele date arată că muniţia a fost descoperită după ce un angajat a coborât la subsol pentru a face curăţenie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.