O femeie în vârstă de 44 de ani, educatoare la o creşă din municipiul Piteşti, a fost reţinută, marţi, de către poliţişti, sub acuzaţia de purtare abuzivă, fiind suspectată că a agresat mai mulţi copii lăsaţi în îngrijirea ei. Femeia a fost pusă sub control judiciar, având obligaţia de a nu exercita profesia de educator-puericultor şi nici alte activităţi care implică contact direct cu copiii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Femeia a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, a anunţat Poliţia Judeţeană Argeş.
 
Pe timpul controlului judiciar, femeia "trebuie să respecte şi obligaţia de a nu exercita profesia de educator puericultor şi să nu desfăşoare vreo activitate care implică controlul direct şi sistematic cu persoane minore”. În baza măsurilor dispuse de organele competente, Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Piteşti poate dispune încetarea contractului de muncă al salariatei.
 
 
La rândul său, Primăria Piteşti a transmis că salariata în funcţia de educator puericultor în Creşa nr. 6 Trivale se afla, la data demarării anchetei penale, şi în anchetă administrativă.

"De îndată ce a luat la cunoştinţă  despre presupusele agresiuni fizice şi verbale asupra copiilor, în data de 26 aprilie 2022, Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Piteşti a iniţiat toate demersurile legale de investigare a situaţiei, prin demararea anchetei disciplinare prealabile, şi a oferit părinţilor tot sprijinul pentru stabilirea adevărului şi luarea măsurilor administrative prevăzute de lege! Cercetarea disciplinară prealabilă anchetei penale a fost demarată la nivelul instituţiei, ca urmare a sesizării formulate chiar de şeful Serviciului Creşe Piteşti", a arătat sursa citată.

 

ŞTIREA INIŢIALĂ - "În ziua de 10 mai a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 3 Poliţie Piteşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă (trei acte materiale) şi au reţinut o femeie de 44 de ani, din Piteşti. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada aprilie-mai a.c., femeia, în calitate de angajată a unei instituţii care asigură îngrijirea copiilor până la vârsta de trei ani, ar fi agresat fizic minori pe care îi avea în grijă”, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş. 

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că ancheta în acest caz a pornit după ce un părinte care are copilul la grupa femeii, la creşă, a sesizat că a descoperit vânătăi pe corpul micuţului. Pe parcursul anchetei, poliţiştii au constatat că sunt şi alte cazuri în care există suspiciunea că micuţii ar fi fost agresaţi. 
 
Femeia este educatoare din anul 2018, iar înainte a lucrat tot în acest sistem, fiind îngrijitoare la creşă.
 
În cursul zilei de marţi, ea va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.