Poliţiştii argeşeni au reţinut doi tineri – un minor şi un adult – în dosarul deschis după ce, joia trecută, autorităţile au emis o alertă privind răpirea unui copil. Cei doi sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, după ce au luat cu forţa, din faţa unui bloc din Piteşti, o adolescentă în vârstă de 15 ani, care a fost găsită în aceeaşi zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În ziua de 02 mai a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, şi au reţinut un minor de 15 ani şi un bărbat de 28 de ani, ambii din Bascov. În urma administrării probatoriului s-a stabilit că cei doi ar fi lipsit de libertate o minoră de 15 ani, din Piteşti, în ziua de 28.04.2022”, transmite, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.
Surse judiciare au declarat pentru News.ro că cei doi au răpit-o pe fată pentru că adolescentul era îndrăgostit de ea. Bărbatul de 28 de ani, care l-a ajutat să o ia cu forţa pe fată din faţa unui bloc, este unchiul tânărului.
În cursul zilei de marţi,  cei doi vor fi prezentaţi în faţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârşită şi luarea măsurilor legale care se impun.
Infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal se pedepseşte cu închisoarea între 3 şi 10 ani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.