Două macarale de mare tonaj au fost duse în comuna argeşeană Dâmbovicioara, unde joi seară s-a răstunat un camion în care se aflau 13 militari de la Batalionul de Vânători de Munte de la Câmpulung Muscel, pentru a ridica autovehiculul din prăpastia adâncă de 40 de metri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Surse locale au declarat, vineri, pentru News.ro că Ministerul Apărării se ocupă de operaţiunile de recuperare a camionului distrus, în urma accidentului produs joi seară şi soldat cu decesul a trei militari şi rănirea altor nouă.

Potrivit surselor citate, două macarale de mare tonaj au fost deja duse la locul accidentului, în comuna Dâmbovicioara, iar vineri după-amiază sunt ”puse pe poziţii”, urmând să ridice camionul.

Autovehiculul va fi pus pe platforme şi este foarte posibil ca procurorii militari, care au deschis o anchetă, să ceară expertizarea camionului, în condiţiile în care există ipoteza potrivit căreia accidentul s-ar fi produs din cauza unei defecţiuni tehnice.

Circulaţia pe DN 73, în zona producerii accidentului, se desfăşoară normal la ora transmiterii acestei ştiri, iar sursele citate au precizat că, dacă va fi cazul, aceasta va fi întreruptă doar pentru scurte perioade de timp.

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a deschis un dosar penal privind accidentul din judeţul Argeş, în care a fost implicat un camion care transporta militari de la unitatea militară de vânători de munte din Câmpulung Muscel. Militarii se întorceau de la un exerciţiu.

La locul incidentului s-au deplasat joi seară poliţişti criminalişti ai Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi procurori militari ai Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, sub coordonarea şefului Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care au demarat cercetarea la faţa locului.

Cercetările la locul producerii accidentului continuă şi vineri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.