Doi turişti care duminică au urcat pe munte, în Făgăraş, au fost surprinşi de o viitură din cauza căreia au ieşit de pe traseu şi s-au rătăcit. Ei au fost recuperaţi de către jandarmii motani şi salvamontişti, după o acţiune care a durat o oră şi jumătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cei doi turişti, fraţi, cu vârste de 45 şi 50 de ani, au urcat, duminică, pe Valea lui Stan din apropiere de Transfăgărăşan, deşi meteorologii anunţaseră Cod portocaliu de furtună. 
 
Bărbaţii au fost surprinşi de o viitură din cauza căreia au ieşit de pe traseul marcat şi s-au rătăcit. 
 
„ Apelul la 112, venit din partea unui prieten al celor doi, a alertat jandarmii din cadrul Postului de jandarmi montan Arefu, care, împreună cu echipa din cadrul Salvamont Argeş au pornit în căutarea acestora. Cele două persoane au fost găsite în stare bună şi, neavând nevoie de îngrijiri medicale au fost conduse până la autoturismul propriu, aflat pe DN7C”, informează Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş.
 
Jandarmii montani recomandă turiştilor care se merg în zonele montane să se echipeze corespunzător şi să verifice, în prealabil, starea vremii, pentru a preveni evenimente de acest gen.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.