Procurorii DIICOT Piteşti şi poliţiştii de la Combaterea criminalităţii organizate au eliberat două femei, victime ale traficului de persoane, care erau sechestrate, împreună cu copiii lor, şi care erau obligate să se prostitueze. În urma anchetei, doi bărbaţi au fost arestaţi pentru trafic de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dosarul a fost deschis de către procurorii DIICOT Piteşti în urma unei informări primite de la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, cu privire la faptul că o femeie şi copilul său minor sunt lipsiţi de de libertate, într-o locuinţă din localitatea Ştefăneşti, femeia fiind obligată la practicarea prostituţiei.
 
"În urma activităţilor desfăşurate, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Oraşului Ştefăneşti, a fost identificat imobilul în care se aflau victima şi copilul acesteia. Din cercetări, s-a stabilit faptul că femeia ar fi fost transportată de un bărbat de 42 de ani, din judeţul Ilfov, şi plasată, contra unei sume de bani, unui bărbat de 39 de ani, din Ştefăneşti, fiind obligată la practicarea prostituţiei în folosul material al celor doi.
 
De asemenea, o altă femeie ar fi fost lipsită de libertate, împreună cu cei doi copii ai săi, minori, şi obligată la practicarea prostituţiei, în judeţul Ilfov, de către bărbatul de 42 de ani. Întrucât exista o stare de pericol în care se aflau victimele, poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Piteşti s-au mobilizat şi au identificat imobilele în care se aflau şi le-au extras din mediul infracţional, informează IPJ Argeş. 
 
Conform anchetatorilor, cei doi au recrutat, adăpostit şi transferat mai multe tinere, în vederea exploatării, prin obligare la practicarea prostituţiei, în judeţele Argeş şi Ilfov, începând cu luna ianuarie a acestui an.
 
Cei doi au fost reţinuţi şi, ulterior, arestaţi preventiv.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.