Poliţiştii argeşeni au deschis un dosar penal după ce pe Facebook au apărut imagini filmate de un bărbat de 46 de ani, în care trei copii folosesc nişte câini pe post de animale de tracţiune. Copiii au legat cu sfoti lemne de animale şi le lovesc pentru a le obliga să tragă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini ce ilustrează trei minori care lovesc mai mulţi câini legaţi cu sfori, ce tractează bucăţi de material lemnos, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Hârtieşti s-au sesizat din oficiu, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, conform Legii 205 din 2004 privind protecţia animalelor”, a transmis, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Concret, copiii au legat cu sfori câinii de nişte bucăţi de lemn, copiind felul în care sunt înhămaţi caii la căruţe şi bat animalele ca să le determine să tragă după ei lemnele.

În urma investigaţiilor, poliţiştii i-au identificat pe cei trei copii care apar pe filmare, aceştia având vârste cuprinse între 8 şi 13 ani, a fost de asemenea identificat şi cel care a postat imaginile, fiind vorba despre un bărbat de 46 de ani din comuna Hârtieşti.

Cercetările continuă, sub supravegherea unui procuror din cadrul  Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale.

La sfârşitul săptămânii trecute, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că Poliţia Animalelor va fi operaţională în următoarele 60 de zile, după adoptarea unei Oordonanţe de Urgenţă a Guvenrului de înfiinţare a acestei structuri. Poliţia Animalelor va şi operaţională în toate județele, de acest aspect urmînd a se ocupa 488 de poliţişti, 88 de medici veterinari care vor avea uniformă distinctă şi dotări specifice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.