Poliţiştii argeşeni au descins, luni şi fac percheziţii la sediile unor forme şi la domiciliile unor persoane fizice într-un dosar în care suspectează că au fost folosite de acte false, presupus emise de ctre fisc şi de executori judecătoreşti, pentru ridicarea unor popriri instituite pe conturi bancare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În dosarul, instrumentat de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au loc, luni, patru percheziţii, pe raza judeţului Argeş şi a municipiului Bucureşti, la locuinţele unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale, într-un dosar penal care vizează infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi înşelăciune.
Surse judiciare au declarat pentru News.ro că trei dintre percheziţii au loc în comuna Coşeşti şi una în municipiul Bucureşti, anchetatorii căutând documente relevante pentru dosar. 
„Din cercetări s-a stabilit că, în perioada mai 2016- iunie 2018, doi reprezentanţi legali ai unor societăţi comerciale, care aveau instituită măsura popririi pe conturile societăţilor, ar fi prezentat la unităţile bancare mai multe documente, aparent emise de către administraţia financiară şi de către un executor judecătoresc, conform cărora respectivele măsuri de poprire ar fi fost ridicate. În urma prezentării acestor documente, trei din cele patru unităţi bancare la care au fost prezentate respectivele documente ar fi eliberat sume de bani din conturile poprite, rezultând un prejudiciu de peste 1.300.000 de lei”, informează Poliţia judeţeană Argeş.
După încheierea percheziţiilor, patru persoane vor fi conduse la sediul poliţiei pentru audieri în acest dosar.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.