Cinci persoane au fost rănite, duminică după amiază, în urma unui accident produs în localitatea argeşeană Buzoieşti, în care au fost implicate un microbuz care circulă în regim maxi-taxi şi un autoturism, în urma accidentului microbuzul răsturnându-se. Primele date arată că accidentul a avut loc în condiţiile în care şoferul autoturismului, care a consumat alcool înainte de a urca la volan, a acroşat microbuzul în timp ce încerca să îl depăşească

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, accidentul a avut loc în comuna Buzoieşti, satul Cornăţel. În condiţiile în care datele primite de autorităţi arată că 11 persoane se aflau în cele două autovehicule, la faţa locului au fost trimise cinci ambulanţe – două SMURD şi trei echipaje ale Serviciului de Ambulantă Judeţean – dar şi o autospecială de stingere. 
„Evenimentul s-a soldat cu cinci victime, patru dintre acestea au suferit răni la nivelul membrelor, au primit îngrijiri medicale şi au fost transportate la spital. Cea de a cincea a refuzat transportul la spital. Două victime au fost preluate de două echipaje ale serviciului de ambulantă judeţean, iar celelalte au fost preluate de echipajele SMURD. De asemenea, militarii asigură măsurile specifice de prevenire şi stingere a incendiilor”, precizează ISU Argeş.
Victimele sunt o minoră de 17 ani, o tânără de 19 ani şi trei femei de 39, 66 şi 73 de ani.
Conform poliţiştilor argeşeni, accidentul s-a produs în condiţiile în care şoferul autoturismului a acroşat microbuzul în timpul unei depăşiri.
„Din verificările preliminare efectuate de poliţiştii Formaţiunii Rutiere Costeşti, s-a stabilit că un bărbat de 52 de ani, din Piteşti, care conducea un autoturism pe DJ 504, pe raza localităţii Buzoeşti, în direcţia Recea spre Costeşti, în timpul efectuării manevrei de depăşire a unui maxi-taxi, a intrat în coliziune cu autovehiculul pe care îl depăşea, în împrejurări care vor fi stabilite în urma cercetărilor”, transmite Poliţia judeţeană Argeş.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, în cazul conducătorului autoturismului rezultând că se află sub influenţa alcoolului, cu o valoare sub limita de 0,40 mg/l. Acesta a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma accidentului poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.