Doi bărbaţi din judeţul Ilfov au fost reţinuţi de către poliţiştii argeşeni sub acuzaţia de furt calificat. Cei doi sunt acuzaţi de 30 de furturi din imobile, toate produse folosind acelaşi mod de operare: îşi acopereau feţele cu cagule, purtau mănuşi pentru a nu lăsa amprente şi intrau în curţi escaladând gardurile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toate furturile au avut loc în comuna argeşeană Bradu, în decursul a câteva ore, în noaptea de 18 spre 19 mai anul trecut, iar în urma anchetei suspecţii au fost identificaţi, fiind depistaţi în ziua de 25 aprilie.

Cei doi bărbaţi au fost depistaţi de poliţişti, pe raza oraşului Pantelimon, judeţul Ilfov.

”Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Albota au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat, în forma continuată (30 de acte materiale) şi au identificat şi reţinut doi bărbaţi, de 29 şi de 31 de ani, ambii din judeţul Ilfov. Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 18 spre 19 mai 2023, în intervalul orar 00:00-03:30, cei în cauză ar fi pătruns în curţile a 30 de imobile de pe raza comunei Bradu, prin escaladarea gardului, purtând mănuşi şi cagule”, informează, vineri, Poliţia Judeţeană Argeş.

Conform anchetatorilor, valoarea totală a prejudiciului a fost stabilită la aproximativ 5.000 de lei, fiind sustrase bunuri din mai multe autoturisme care au fost lăsate neasigurate.

După administrarea probatoriului şi parcurgerea etapelor procesuale, bărbaţii de 29 şi de 31 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de vineri, 26 aprilie, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.