Mai multe incidente violente au avut loc, duminică după-amiază, pe străzi din Arad, înaintea meciului dintre echipele UTA (Arad) şi ASU Poli (Timişoara), membri ai celor două galerii luându-se la bătaie. Un bărbat a fost lovit în cap şi este în stare gravă în spital, cu fractură craniană, iar jandarmii urmează să dea mai multe sancţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentele au avut pe traseul dintre Gara Arad şi stadionul Motorul, aflat în cartierul Aradul Nou, unde s-a jucat meciul dintre UTA şi ASU Poli. Pe aici au trecut câteva sute de fani ai echipei timişorene ASU Poli, iar pe Calea Timişorii s-au întâlnt cu suporteri ai UTA.

Câţiva membri ai celor după galerii s-au luat la bătaie de mai multe ori pe traseu, înainte de meci, deşi jandarmii au supravecheat galeriile şi au intervenit.

Un braşovean de 28 de ani, care a venit în Arad pentru a susţine UTA, a fost rănit la cap cu un corp dur. Unii martori afirmă că a fost lovit de un jandarm, în timp ce alţii spun că de un fan timişorean.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean Arad, medicii afirmând că este în stare gravă, cu fractură de craniu. Întrebat de medici cine l-a rănit, bărbatul a spus că nu-şi aminteşte nimic.

Purtătorul de cuvânt al Grupei Mobile de Jandarmi Timişoara, care a avut misiunea de supraveghere a meciului, Nicolae Bocâncă, a declarat corespondentului News.ro că tânărul a fost găsit de către jandarmi rănit, cu sânge la cap, pe şosea, pe Calea Timişorii.

”Cu câteva sute de metri înainte de stadionul Motorul a fost oprită galeria celor de la ASU, monent în care un tânăr de 28 de ani a fost găsit căzut pe şosea. Nu se cunosc împrejurările în care a căzut şi a fost rănit. Victima era sub influenţa băuturilor alcoolice, fapt confirmat de către personalul Serviciului de Ambulanţă”, a declarat Bocâncă.

Sursa citată a mai precizat că bărbatul rănit are 28 ani şi este din Braşov.

"A fost ridicat de ambulanţă, i s-a acordat primul ajutor, apoi a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenşe Arad. Victima nu se afla în perimetrul de siguranţă. Nicio persoană nu poate confirma sau infirma cum a ajuns acolo şi cum a ajuns să cadă în mijlocul şoselei”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi din Timişoara.

Conform sursei citate, mai multe incidente apărute între fanii echipelor au fost aplanate de către jandarmi, iar unii membri ai galeriilor au fost legitimaţi şi urmează să fie sancţionaţi contravenţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.