Un bărbat din Caraş-Severin şi un cetăţean sârb sunt cercetaţi penal pentru trafic de migranţi, după ce au încercat să scoată din ţară 11 migranţi din Pakistan, Siria şi Iran, pe care i-a transportat, miercuri, aproape de graniţa cu Ungaria cu două maşini. Călăuzele au primit 700 de euro de la migranţi, însă poliţiştii de frontieră le-au interceptat maşinile înainte de trecera graniţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră de la Vărşand au desfăşurat o acţiune pentru combaterea migraţiei ilegale, identificând la mai puţin de doi kilometri de graniţă două autoturisme care se deplasau spre Ungaria.

Maşinile au fost interceptate, stabilindu-se că şoferii sunt un bărbat din Caraş-Severin şi un cetăţean sârb, ambii de 29 de ani.

În autoturismele acestora se aflau unsprezece bărbaţi de origine asiatică, respectiv cetăţeni pakistanezi, irakieni şi indieni solicitanţi de azil în România. Doi dintre migranţi sunt minori, având 14 şi 17 ani.

”La cercetări, călăuzele au declarat că urmau să îi lase pe cei unsprezece în apropierea frontierei de unde aceştia urmau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen. Pentru acest serviciu, cei doi au primit de la migranţi suma de 700 de euro”, se arată în comunicat.

Cele două călăuze sunt cercetate pentru trafic de migranţi, iar migranţii adulţi sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.