Un grup format din 19 migranţi a fost oprit la graniţa cu Ungaria, fiind vorba de adulţi şi copii care se deplasau pe jos, prin câmp, încercând să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen. Toţi migranţii prinşi sunt solicitanţi de azil în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră de la Turnu au organizat o acţiune specifică pentru combaterea migraţiei ilegale, în cooperare cu autorităţile de frontieră maghiare, depistând astfel un grup format din 19 persoane, 13 adulţi şi şase copii.

Acestea au fost reţinute la aproximativ 100 de metri interior faţă de linia de frontieră cu Spaţiul Schengen şi au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Turnu pentru cercetări.

”Persoanele în cauză sunt din Irak, Turcia, Siria şi Iran, adulţii având vârste cuprinse între 24 şi 44 de ani, iar  minorii între 3 şi 17 de ani. Cu toţii sunt solicitanţi de azil în  România”, precizează un comunicat al Poliţiei de Frontieră Arad.

Migranţii au declarat că intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au încercat să treacă graniţa prin câmp pentru că nu deţineau vize. 

Grupul s-a deplasat cu un microbuz până în apropiere de localitatea Turnu, de unde şi-a continuat drumul pe jos până în momentul reţinerii.
Migranţii adulţi sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.