Circulaţia rutieră este oprită, miercuri după-amiază, pe DN7, în apropierea oraşului arădean Lipova, unde trei autotrenuri s-au ciocnit, după ce unul dintre şoferi a pierdut controlul volanului din cauza vitezei şi a ajuns pe contrasens. Doi dintre trei şoferi au fost răniţi, iar circulaţia va fi reluată cel mai devreme la ora 18.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul a avut loc între localităţile Lipova şi Odvoş, pe DN7, martorii afirmând că şoferul unui TIR a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens, unde s-a izbit frontal cu un alt TIR. Acesta din urmă a ricoşat tot pe contrasens, unde a lovit un al treilea automarfar, care circula în spatele celui care a provocat coliziunea.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Lorena Radu, a declarat pentru News.ro că doi dintre şoferi au fost răniţi, unul fiind dus la spital la Arad cu elicopterul SMURD, în timp ce al doilea a fost dus la spitalul din Lipova cu o ambulanţă.

TIR-ul care a intrat prima dată pe contrasens transporta porumb în saci, o parte din marfă fiind răsturnată pe partea carosabilă.

Din primele cercetări ale poliţiştilor a reieşit că şoferul care a pierdut controlul volanului circula cu viteză prea mare în condiţiile în care carosabilul era ud, din cauza ploii.

Poliţiştii estimează că circulaţia va fi reluată pe DN 7 în jurul orei 18.00, după eliberarea părţii carosabile şi finalizarea cercetărilor de la faţa locului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.