Angajaţii Companiei de Apă Arad au intervenit la peste 700 de adrese din judeţ, în ultimele şase zile, după ce oamenii au reclamat că le-au îngheţat racordurile din cămine şi au rămas nealimentaţi cu apă potabilă, iar multe dintre contoare s-au spart.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Temperaturile foarte scăzute înregistrate în ultimele zile în judeţul Arad, care au coborât şi până la minus 20 de grade Celsius, au provocat avarii la reţelele de alimentare cu apă, cele mai multe probleme fiind semnalate la racordurile locuinţelor, care au îngheţat.

Compania de Apă Arad a primit aproximativ o sută de reclamaţii în fiecare zi, astfel că în ultimele şase zile de ger echipele de intervenţie s-au deplasat la peste 700 de adrese, unde locuinţele au rămas nealimentate cu apă potabilă.

Directorul companiei, Gheorghe Bănăţean, a declarat că în marea majoritate a cazurilor au îngheţat contoarele din căminele stradale, iar multe dintre acestea s-au spart, fiind necesară înlocuirea lor.

Au existat şi aproximtiv 50 de situaţii în care au îngheţat reţelele de conducte ale locuinţelor, însă în aceste cazuri echipele nu au putut interveni, pentru că ţevile de după contor sunt în proprietatea beneficiarilor, care trebuie să-şi rezolve singuri problemele.

”Le recomandăm abonaţilor să ia măsuri pentru protejarea contoarelor de apă, prin învelirea acestora cu materiale termoizolante sau materiale textile. De asemenea, căminul de apometru trebuie protejat, deoarece îngheţul apei din reţelele de distribuţie apare prima oară în căminul de apometru, după care se propagă către branşament şi reţeaua interioară. Abonaţii trebuie să se asigure că acesta are capacul închis şi nu se infiltrează apa”, a declarat Bănăţean.

Tot din cauza gerului, trei avarii au fost înregistrate la reţelele de conducte subterane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.