Trei suspecţi au primit mandate de arestare preventivă, iar alţi trei au fost arestaţi la domiciliu, miercuri, în urma descinderilor care au avut loc cu o zi în urmă la presupuşi membri ai unei grupări de traficanţi de migranţi. Printre cei arestaţi preventiv se numără un poliţist local din Arad, iar anchetatorii spun că gruparea încasa între 1.000 şi 2.000 de euro de la fiecare migrant.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DIICOT Arad au dus la audieri 12 persoane, după descinderile de marţi din judeţul Arad, iar şase dintre acestea au fost reţinute în cursul serii. Miercuri, suspecţii au fost duşi la Tribunalul Arad, iar trei dintre ei - Adrian George Purcariu, Rareş Chebeleu şi Florin Petrişor Gîd - au fost arestaţi preventiv. Ceilalţi suspecţi, Adrian Lucian Codrean, Mădălin Călin Codrean şi  Mihăilă Andrieş, au fost arestaţi la domiciliu.

Printre cei arestaţi preventiv se numără un agent de la Poliţia Locală Arad, respectiv Florin Petrişor Gîd. Acesta lucrează la Serviciul Circulaţie pe Drumurile Publice şi, conform unor surse din rândul ancheatorilor, era unul dintre membrii de bază ai grupării infracţionale care trafica migranţi.

Anchetatorii spun că gruparea încasa între 1.000 şi 2.000 de euro de la fiecare migrant, iar cei care voiau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen erau racolaţi în special din Timişoara, unde de regulă ajungeau traversând graniţa cu Serbia.

Descinderile la suspecţi acasă au fost efectuate, marţi, de DIICOT, cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi al jandarmilor. Ancheta vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în traficul de migranţi în sud-estul Europei.

Potrivit unui comunicat remis marţi de DIICOT, în perioada iulie 2017 – februarie 2018, trei suspecţi au constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat şi alţi suspecţi, iar în intervalul noiembrie 2017 – februarie 2018, la date diferite şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au traficat în patru rânduri un număr de 61 de migranţi – minori şi adulţi – spre ţări din Spaţiul Schengen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.