Şase cetăţeni irakieni, solicitanţi de azil în România, au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un camion care transporta citrice din Turcia în Belgia. Migranţii au fost prinşi la graniţa cu Ungaria, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, fiind cercetaţi penal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile au depistat şase cetăţeni irakieni, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară prin PTF Nădlac II (autostrada pan-europeană), ascunşi într-un camion încărcat cu citrice, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Poliţia de Frontieră Arad.

Camionul era condus de un cetăţean turc în vârstă de 39 de ani şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, citrice din Turcia pentru o societate comercială din Belgia.

La controlul de la graniţă, politiştii au constatat că sistemul de închidere a compartimentului de marfă prezintă urme de relipire, astfel că au deschis uşile semiremorcii pentru verificări amănunţite. Ei au descoperit şase bărbaţi ascunşi printre lăzile cu citrice.

FOTO: Poliţia de Frontieră
FOTO: Poliţia de Frontieră

”În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetaţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani, solicitanţi de azil în România. La cercetări, conducătorul auto a declarat că nu are cunoştinţă despre modul în care cetăţenii irakieni au urcat în camion”, se arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit migranţilor irakieni acte de urmărire penală pentru infracţiunea de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului turc este cercetat pentru complicitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.