Şapte cetăţeni irakieni solicitanţi de azil în România, între care doi copii, au fost prinşi când încercau să iasă ilegal din ţară prin Vama Nădlac II, pe autostrada pan-europeană, aceştia fiind descoperiţi ascunşi în spatele unui perete fals din remorca unui camion.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră din Vama Nădlac II au verificat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un camion condus de un bulgar în vârstă de 35 de ani, însoţit de un conaţional de 32 de ani. Aceştia urmau să iasă din ţară, însă în urma controalelor efectuate în remorcă, poliţiştii au descoperit un perete fals, în spatele căruia se aflau patru bărbaţi, o femeie şi doi copii.

FOTO: Poliţia de Frontieră
FOTO: Poliţia de Frontieră

”În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetaţeni irakieni, solicitanţi de azil în România, cu vârste cuprinse între 8 şi 34 ani. În cadrul primelor cercetări, persoanele au declarat că doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu posedau documente de călătorie pentru trecerea frontierei”, se arată un comunicat remis, duminică, de Poliţia de Frontieră Arad.

FOTO: Poliţia de Frontieră
FOTO: Poliţia de Frontieră

Cei cinci irakieni adulţi sunt cercetaţi penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cei doi bulgari, pentru trafic de migranţi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.