O femeie din judeţul Dâmboviţa, pe numele căreia autorităţile italiene au emis mandat european de arestare pentru trafic de persoane, a fost prinsă în Vama Curtici din judeţul Arad, într-un tren care ieşea din ţară, ea având asupra sa documente de identitate false.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră arădeni au prins o româncă dată în urmărire europeană de către autorităţile italiene, fiind suspectată de trafic de persoane.

Femeia a fost prinsă în Vama Curtici, la ieşirea din ţară, într-un tren internaţional care circula pe ruta Braşov-Budapesta. Ea a prezentat o carte de identitate din care reieşea că este cetăţean italian, însă poliţiştii de frontieră au constatat că documentul este fals, motiv pentru care suspecta a fost condusă la sediu pentru cercetări.

”În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean român şi se numeşte  Florina M., în vârstă de 39 de ani, din judeţul Dâmboviţa. Femeia figura în bazele de date ca fiind căutată de autorităţile italiene, pe numele acesteia fiind emis un mandat european de arestare”, precizează un comunicat de presă remis, joi, de Poliţia de Frontieră Arad.

Autorităile de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pe numele femeii, pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Judecătorii urmează să se pronunţe privind predarea acesteia către autorităţile italiene pentru cercetări în cazul de trafic de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.