Un număr de 91 de migranţi din Irak şi Siria au fost descoperiţi, marţi, ascunşi într-un TIR turcesc care transporta piese auto în Norvegia şi care a fost verificat în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, pe autostrada pan-europeană. Din grup fac parte şi 29 de copii, cel mai mic de doi ani, iar majoritatea migranţilor sunt solicitanţi de azil în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota (autostrada pan-europeaă) au verificat un TIR înmatriculat în Turcia, condus de un cetăţean turc de 46 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto pentru o societate comercială din Norvegia.

Poliţiştii au constatat că şnurul de siguranţă de la prelata remorcii este tăiat şi înnodat cu o faşă din plastic în partea laterală, motiv pentru care au făcut un control amănunţit asupra compartimentului de marfă.

Printre cutiile cu piese de maşini, au fost descoprite 91 de persoane, respectiv 44 de bărbaţi, 18 femei şi 29 copii, cel mai mic având doi ani. Migranţii sunt din Irak şi Siria, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România.

”La cercetări, conducătorul auto a declarat că nu avea cunoştinţă despre prezenţa persoanelor în camion, pe timpul călătoriei el staţionând în mai multe parcări. Totodată, cetăţenii irakieni şi sirieni au declarat că s-au ascuns în mijlocul de transport cu intenţia de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen”, precizează un comunicat al Poliţiei de Frontieră Arad.

Migranţii adulţi sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului turc este cercetat pentru complicitate.

Acesta este al doilea cel mai numeros grup de migranţi descoperit vreodată într-un singur vehicul la frontiera judeţului Arad cu Ungaria. În 22 aprilie 2017, 111 migranţi din mai multe ţări au prinşi ascunşi într-un TIR, printre ei aflându-se 42 de copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.