Opt migranţi din Pakistan şi Irak, inclusiv patru copii, au fost prinşi de poliţişti, vineri dimineaţă, când se îndreptau spre graniţa cu Ungaria, ei fiind ascunşi de un român în autoturism, inclusiv în portbajaj. Toţi migranţii prinşi sunt solicitanţi de azil în România şi spun că au vrut să ajungă în Spaţiul Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră de la Vărşand au prins opt pakistanezi şi irakieni care încercau să ajungă ilegal într-un stat din Spaţiul Schengen, cu ajutorul unei călăuze de origine română.

O patrulă a oprit în trafic, pe DN 79A, la ieşire din localitatea de frontieră Socodor, un autoturism marca Audi A4, care se îndrepta spre graniţa cu Ungaria.

La volanul maşinii se afla cetăţeanul român Simion M., în vârstă de 26 ani, alături de care se mai aflau, în calitate de pasageri dar şi ascunşi în portbagaj, opt persoane, şapte bărbaţi şi o femeie.

”Deoarece pasagerii nu deţineau documente de identitate, aceştia au fost duşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. Este vorba de cinci adulţi cu vârste cuprinse între 22 şi 34 de ani şi patru minori, având vârste cuprinse între 10 şi 17 de ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş.

Din cercetări reiese că şoferul român avea rol de călăuză şi urma să îi transporte pe migranţi până în apropierea frontierei, de unde cei opt urmau să treacă ilegal graniţa.

Migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar călăuza, pentru trafic de migranţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.