Doi migranţi, o femeie din Congo şi un bărbat din Afganistan, au încercat să treacă ilegal frontiera pe la Nădlac II, respectiv Curtici, în judeţul Arad, folosind paşapoarte eliberate de autorităţile din Franţa şi Germania. Călătoria le-a fost întreruptă de poliţiştii de frontieră, cei doi fiind cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În data de 26.08.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, călătorind ca pasager într-un autocar înmatriculat în România, o femeie care s-a legitimat cu un paşaport biometric eliberat de autorităţile din Franţa. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul instituţiei pentru cercetări”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al Poliţiei de Frontieră.
 
În urma verificărilor s-a stabilit că femeia este cetăţean din Congo, în vârstă de 41 de ani, care a intrat legal în România în baza documentelor personale.
 
De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, s-a prezentat la ieşirea din ţară, în trenul care circula pe relaţia Bucureşti Nord-Budapesta, un bărbat care la controlul de frontieră a folosit un document de identitate eliberat de autorităţile din Germania.
 
”În urma controlului colegii noştri au sesizat faptul că persoana prezentă la control nu este aceeaşi cu cea inserată în fotografia din document, motiv pentru care i-a fost întreruptă călătoria şi condusă la sediul sectorului pentru cercetări suplimentare. La verificări, a fost stabilit faptul că persoana în cauză este cetăţean din Afganistan, în vârstă de 24 de ani, ce intenţiona să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spaţiul Schengen”, mai transmite Poliţia de Frontieră.
 
În ambele cazuri se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.