Nouăsprezece migranţi din Turcia, Siria şi Irak, între care şapte copii, au fost prinşi, vineri, când încercau să iasă ilegal din ţară prin Vama Nădlac II, ascunşi în remorca unui TIR din Bulgaria care urma să ajungă în Germania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II (autostrada pan-europeană) au prins 19 persoane din Turcia, Siria şi Irak care au încercat să iasă ilegal din ţară ascunse în interiorul unui automarfar.

TIR-ul înmatriculat în Bulgaria transporta schele metalice din Grecia pentru o societate comercială din Germania, iar oamenii, 12 adulţi şi şapte copii cu vârste cuprinse între 9 şi 13 ani, au fost găsiţi în remorcă.

”Este vorba de unsprezece cetăţeni sirieni, şapte cetăţeni irakieni şi un cetăţean turc, care au declarat că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză care să le permită acest lucru”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.

Şoferul bulgar susţine că nu ştia de prezenţa migranţilor în remorcă şi nici nu ştie când au urcat, pe timpul călătoriei el staţionând în mai multe parcări pentru TIR.

Migranţii adulţi sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul bulgar, pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.