Două femei din Afganistan au fost prinse când încercau să iasă ilegal din ţară, în noaptea de vineri spre sâmbătă, ascunse în două geamantane aflate într-un vagon gol al trenului internaţional Bucureşti - Viena. Un bărbat afgan a fost găsit ulterior în alt vagon, fiind bănuit că le-a ajutat pe femei să se ascundă în valize.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră de la Curtici au descoperit, într-un compartiment al trenului care circulă pe ruta Bucureşti - Viena, două geamantane voluminoase în care erau ascunse două femei de origine afgană, care încercau să iasă ilegal din ţară.

Poliţiştii au verificat trenul înainte de a ieşi din ţară, găsind bagajele într-un compartiment gol.

”Drept urmare, s-a procedat la deschiderea geamantanelor, iar în interiorul acestora au fost descoperite, ascunse, două femei. În urma verificărilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt din Afganistan, cu vârste de 25 şi 59 de ani”, se precizează într-un comunicat transmis, sâmbătă, de Poliţia de Frontieră.

De asemenea, în alt compartiment a fost identificat un bărbat de origine afgană, care este bănuit că le-a ajutat pe cele două femei să se ascundă în valize.

Femeile nu au dorit să dea declaraţii în timpul audierilor, precizând doar că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi că au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză valabilă.

Femeile sunt cercetate penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar bărbatul este cercetat pentru complicitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.