Biserica monument istoric din localitatea Vidra, judeţul Arad, a fost curpinsă de flăcări, după ce s-a făcut o igienizare prin ardere a vegetaţiei uscate din apropierea acesteia. Lăcaşul de cult, construit în anul 1724, a ars în totalitate, mai ales că avea acoperişul învelit cu şindrilă bituminoasă. Focul risca să se extindă şi la şcoala aflată în vecinătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Pompierii militari ai Detaşamentului Sebiş- Garda 2 Gurahonţ  au intervenit în această după amiază, cu două autospeciale cu apă şi spumă şi 8 Subofiţeri, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, propagat la un stejar secular, în apropierea unei biserici monument istoric, din localitatea Vidra, Comuna Vârfurile”, transmite ISU Arad. 
 
La sosirea echipajelor, incendiul, anunţat cu întârzie de către localnici, se manifesta violent, acesta ajungând deja la biserica din lemn, construită în anul 1724.  Biserica a ars în totalitate, acoperişul acesteia fiind învelit cu şindrilă bituminoasă.  
 
”De asemena exista pericolul propagării incendiului la şcoala situată în curtea bisericii. Pompieri au reuşit localizarea şi limitarea flăcărilor, astfel salvând şcoala”, mai transmite ISU Arad. 
 
Cauza probabilă a incendiului este “foc deschis în spaţii deschise”.
 
În urma incendiului nu s-au înregistrat victime.
 
Poliţia va deschide o anchetă pentru a stabili cu exactitate cine a pus focul şi se face vinovat de producerea pagubelor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.