Un număr de 42 de migranţi din Afganistan şi Pakistan au fost prinşi de poliţiştii de frontieră, în ultimele 24 de ore, după ce au încercat să treacă ilegal frontiera cu Ungaria, ascunşi în TIR-uri conduse de şoferi români, turci sau cehi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Poliţiei de Frontieră, poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere Nădlac - Nagylak au făcut, miercuri, controlul amănunţit asupra a două TIR-uri, conduse de un român, respectiv un turc şi au descoperit, ascunşi în interiorul compartimentelor de marfă, paisprezece cetăţeni străini.
 
"În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 48 de ani, solicitanţi de azil în România”, se arată în comunicat.
 
Şi poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, judeţul Arad, au făcut controlul amănunţit asupra a trei automarfare conduse de doi cetăţeni români, respectiv un cetăţean ceh.
 
"Cei trei şoferi transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, anvelope auto şi hârtie pe ruta România - Franţa, precum şi piese auto pe ruta România - Ungaria. În urma verificărilor, în interiorul compartimentelor de marfă au fost descoperiţi ascunşi treisprezece cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 si 33 de ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România”, se mai arată în comunicat.
 
Acţiuni similare s-au derulat şi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, unde poliţiştii de frontieră au depistat, în ultimele 24 de ore, cincisprezece persoane ascunse în trei automarfare, conduse de doi cetăţeni turci, respectiv un cetăţean român.
 
Poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt din Afganistan, respectiv Pakistan, având vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani, de asemenea solicitanţi de azil în ţara noastră. 
 
În toate cazurile, poliţiştii de frontieră fac cercetări.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.