Un incendiu a cuprins, joi, o anexă a unei case de bătrâni din localitatea Vinga, judeţul Arad, iar 27 de persoane vârstnice şi doi îngrijitori au fost evacuaţi, din cauza fumului şi a pericolului ca focul să se extindă. Pompierii au stins incendiu, fără ca vreo persoană să fie rănită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, Detaşamentul de Pompieri Arad a fost alertat să intervină în localitatea Vinga pentru stingerea unui incendiu la o anexă a unei construcţii cu rol de casă de bătrâni. 
 
"În momentul sosirii la locul intervenţiei incendiul se manifesta generalizat si violent la anexa cu rol de magazie, favorizat de materialul de construcţie al acesteia, lemn, cu posibilitatea propagării la construcţia ce servea ca adăpost pentru persoanele vârstnice. Din cauza deplasărilor mari de fum şi a pericolului de propagare a incendiului s-a luat măsura evacuării temporare a celor 29 de persoane din centrul de vârstnici (27 cazaţi si 2 personal). După o intervenţie dificilă, pompierii evacuând 5 butelii pline, incendiul a fost limitat fără a se extinde la alte construcţii şi stins după 2 ore de intervenţie”, au transmis reprezentanţii ISU Arad.
 
Cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit la un cablu electric al unei lăzi frigorifice ce prezenţa defecţiuni.
 
La intervenţie s-au deplasat un echipaj format din 5 subofiţeri, o autospecială de stingere, cu sprijinul SVSU Vinga cu o autospecială de stingere şi echipajul SMURD.
 
Nu au existat persoane rănite.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.