Poliţiştii de frontieră de la Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II din judeţul Arad au prins 28 de migranţi - 24 de sirieni, doi turci şi doi egipteni - care au încercat să treacă ilegal graniţa în Ungaria, ascunşi în autoutilitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră, în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 01.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc în vârstă de 54 de ani, conducând o autoutilitară marca Iveco, înmatriculată în Turcia. Acesta transporta piese auto pe ruta Turcia-Germania.
 
 
”În urma efectuării controlului de frontieră, au fost descoperiţi ascunşi în zona destinată transportului de marfă, printre marfa transportată, 22 de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre 22 de cetăţeni sirieni, doi minori şi douăzeci de bărbaţi, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 46 ani, iar minorii având vârstele de 15 şi 14 ani. Bărbaţii au declarat că doreau să ajungă în state din vestul Europei”, se arată în comunicat.
 
 
Miercuri seara, în jurul orei 23.00, tot la P.T.F. Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar în vârstă de 53 de ani, conducând o autoutilitară marca Iveco, înmatriculată în Bulgaria. Acesta transporta rame de tâmplărie PVC, pe ruta Bulgaria-Franţa.
 
”Şi în acest caz, în urma efectuării controlului de frontieră, au fost descoperite ascunse în zona destinată transportului de marfă, în interiorul mai multor rame de tâmplărie PVC, şase persoane. Cei şase cetăţeni străini au fost preluaţi şi transportaţi la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre cinci adulţi şi un minor, cetăţeni din Siria, Egipt şi Turcia. Cei cinci bărbaţi au vârste cuprinse între 24 şi 41 ani, iar minorul are 16 ani. Şi în acest caz persoanele doreau să ajungă vestul Europei”, mai arată sursa citată.
 
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trafic de migranţi pentru şoferi şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii străini.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.