Un grup format din 21 de migranţi solicitanţi de azi în România a fost depistat, în noaptea de marţi spre miercuri, încercând să treacă ilegal graniţa spre Ungaria pe un câmp din apropiere de Vama Nădlac. În grup se aflau şi nouă copii, iar intenţia migraniţilor era de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Migranţii au fost prinşi în urma unei acţiuni organizate, în noaptea de marţi spre miercuri, de către poliţiştii de frontieră de la Arad, Nădlac şi Turnu, care au fost ajutaţi de jandarmi.

Migranţii au fost observaţi în timp ce se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria, în zona Vămii Nădlac.

Poliţiştii au pornit în urmărirea suspecţilor şi i-au reţinut la aproximativ o sută de metri de linia de frontieră cu Ungaria, conducându-i apoi pe aceştia la sediul Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări.

”S-a stabilit că grupul era format din opt  bărbaţi, patru femei şi nouă copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 45 de ani, originari din Irak, Iran, Siria şi Pakistan. Cei în cauză sunt solicitanţi de azil în România si au declarat că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş.

Adulţii sunt cercetaţi penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.