Poliţiştii de frontieră de la Nădlac (judeţul Arad), au depistat, în doar 24 de ore, 21 de migranţi din Afganistan, Pakistan şi Libia, care au încercat să treacă ilegal frontiera spre Ungaria. Aceştia fie se îndreptau pe jos spre frontieră, fie s-au ascuns în diferite maşini.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de marţi al Poliţiei de Frontieră, luni, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Nagylak, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 26 de ani, conducând un TIR înmatriculat în Bulgaria. Şoferul transporta diverse alimente, pe ruta Bulgaria-Cehia.
 
”În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, şase persoane. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, trei adulţi şi trei minori, cu vârste cuprinse între 14 şi 22 de ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România”, se arată în comunicat.
 
Tot luni, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, într-un camion condus de un cetăţean bulgar, încărcat cu ţevi metalice pentru o societate din Germania, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, şapte persoane. 
 
”În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, un tânăr în vârstă de 21 de ani şi 6 minori cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, solicitanţi de azil în România”, se arată în comunicat.
 
Marţi dimineaţă, în jurul orei 05.10, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat, la aproximativ 100 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, două persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei.
 
Cei doi cetăţeni străini au fost preluaţi şi transportaţi la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Libia, în vârstă de 17 respectiv 22 de ani.
 
Două ore mai târziu, dar la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, conducând TIR înmatriculat în România. Şoferul transporta piese auto şi ambalaje pe ruta România-Ungaria.
 
”În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, şase persoane. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, patru adulţi cu vârste cuprinse între 20 şi 21 de ani şi doi minori, în vârstă de 16, respectiv 17 ani, solicitanţi de azil în România”, mai arată sursa citată.
 
În toate cazurile, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.