Poliţiştii de frontieră au depistat 21 persoane din Irak, între care şase minori, în timp ce se deplasau pe jos, printr-un lan de porumb, cu intenţia de a ajunge în Ungaria. Până în preajma graniţei, aceştia au ajuns cu mai multe taximetre şi au declarat că doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Pilu, judeţul Arad, 21 persoane care se îndreptau spre teritoriul statului vecin, pe jos, printr-un lan de porumb.

Patrula a intervenit, iar grupul, format din 12 bărbaţi, trei femei şi şase minori, a fost oprit în apropierea graniţei şi condus la sediul Sectorului Politiei de Frontieră Vărşand pentru audieri.

Din primele verificări efectuate poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, 15 adulţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 42 de ani, şi şase minori, cu vârste între 2 ani şi 16 de ani. O parte dintre persoane sunt solicitanţi de azil în ţara noastră şi au declarat că intenţionau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Cei în cauză au mai relatat în cadrul primelor cercetări că au călătorit până în localitatea Pilu cu mai multe taxiuri, iar de aici si-au continuat călătoria pe jos peste câmp până în momentul reţinerii.

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.