Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II, judeţul Arad, au prins 15 migranţi din Siria, Turcia, Camerun, Nigeria şi Congo, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos sau ascunşi într-un automarfar încărcat cu textile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
TIR-ul în care se aflau migranţii transporta textile în Germania.
 
"În data de 25.04.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, textile pentru o societate comercială din Germania”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi al Poliţiei de Frontieră.
 
În urma unui control amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, nouă cetăţeni străini.
 
Migranţii au fost preluaţi şi duşi la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria şi Turcia.
 
Alţi migranţi au fost prinşi când încercau să treacă pe jos frontiera, ilegal.
 
"În data de 24.04.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 10 metri de linia de frontieră, şase persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Camerun, Nigeria şi Congo, solicitanţi de azil în ţara noastră”, se mai arată în comunicat.
 
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră fac cercetări, urmând să ia măsurile legale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.