Poliţiştii din Timişoara au găsit, în două parcuri din municipiu, dar şi pe o stradă, trei grupuri de migranţi totalizând aproape treizeci de persoane între care 11 minori. Majoritatea sunt cetăţeni din Irak, unii dintre ei fiind solicitanţi de azil în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de către Poliţia Locală Timişoara, agenţii aflaţi în patrulare pe raza municipiului Timişoara au depist trei grupuri de migranţi în mai multe zone ale oraşului.

Astfel, un grup de 15 persoane, din care 5 minori, a fost depistat de poliţiştii locali în Parcul Carmen Sylva. Cei în cauză au declarat că sunt din Irak, nu aveau documente asupra lor şi au fost predaţi la Secţia 3 Poliţie pentru continuarea cercetărilor.

Alte trei persoane au fost depistate pe strada Silistra din municipiu.

”Aceştia au încercat să fugă, dar au fost reţinuţi imediat de poliţiştii locali care au trecut la verificarea lor, stabilindu-se din discuţiile avut cu ei că sunt tot din Irak şi că au vârste între 20 şi 26 de ani.  Şi aceştia au fost predaţi poliţiştilor de la Secţia 5”, se arată în comunicat.

De asemenea, un alt grup format din zece persoane, între care şase minori, a fost depistat în Parcul Silistra.

Cei în cauză au fost predaţi la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil – Timişoara.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.