Aproape o sută de percheziţii domiciliare au avut loc, marţi dimineaţă, în 12 judeţe, la suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu prejudiciu de peste 14 milioane de lei. Anchetatorii vizează o grupare care a creat un circuit economic fictiv, prin emiterea către 80 de firme de facturi fiscale prin care se atestau în mod nereal achiziţii sau prestări servicii în domeniul construcţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă remis de DIICOT, procurori şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş au făcut 96 de percheziţii în judeţele Mureş, Harghita, Alba, Arad, Bihor, Brăila,  Braşov,  Cluj, Satu Mare, Sibiu, Suceava şi Timiş, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor suspecţi.

Acţiunea vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani.

”Există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2010-2015, prin intermediul a 15 societăţi comerciale, membrii grupului infracţional au creat un circuit economic fictiv, prin emiterea către un număr de 80 de societăţi comerciale de facturi fiscale fictive prin care se atestau în mod nereal achiziţii/prestări servicii în domeniul construcţiilor-montaj”, precizează comunicatul.

Anchetatorii au calculat până acum un prejudiciu produs bugetului de stat în sumă de 14.540.750 lei.

În acest dosar a fost începută urmărirea penală faţă de 110 persoane fizice şi juridice, pentru infracţiuni de evaziune fiscală sau complicitate, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Conform unui comunicat al Poliţiei Judeţene Mureş, în urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe înscrisuri, sisteme informatice şi diferite sume de bani în lei şi valută, iar 80 de persoane urmează să fie duse la audieri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.