Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II, judeţul Arad, au prins, în ultimele 24 de ore, 59 de migranţi din Bangladesh, India, Pakistan, Afganistan şi Eritreea, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două TIR-uri încărcate cu frigidere şi alte bunuri. Şoferii celor două autotrenuri, un cetăţean român şi un turc, în vârstă de 28, respectiv 55 de ani, sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Poliţiei de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român în vârstă de 28 de ani, aflat la volanul unui TIR înmatriculat în România. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta frigidere, pe ruta România-Italia.
 
"În urma verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că remorca avea cablul de prindere al prelatei secţionat şi lipit, sens în care s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, cincizeci şi trei de cetăţeni străini. Persoanele descoperite au fost preluate şi transportate la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că este vorba despre 24 cetăţeni din Pakistan, 18 cetăţeni din India, 10 cetăţeni din Bangladesh şi unul din Eritreea, cu vârste cuprinse între 19 şi 46 de ani. Cei în cauză intenţionau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spaţiul Schengen”, se arată în comunicat.
 
Tot în cursul zilei de marţi, la acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru formalităţile de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc în vârstă de 55 de ani, aflat la volanul unui TIR înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse bunuri pe ruta Turcia-România-Polonia.
 
"În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 6 cetăţeni străini. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că persoanele în cauză sunt 6 bărbaţi din Pakistan şi Afganistan”, se arată în comunicat.
 
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru infracţiunile de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.