Un angajat al Primăriei Piteşti şi un bărbat care a coordonat activităţile de construire a unui bloc de locuinţe în acest oraş au fost reţinuţi de poliţişti pentru abuz în serviciu şi fals intelectual. Ei sunt suspectaţi că au recepţionat construcţia aprobată de Primărie, deşi investitorul nu a respectat autorizaţia, construind mai multe apartamente şi prejudiciind, astfel, pe cei care au cumpărat şi autoritatea locală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Din cercetări a rezultat faptul că, în cursul lunii iunie 2021, ca urmare a cererii formulată de reprezentantul unei societăţi comerciale din Moşoaia, respectiv bărbat de 45 de ani, reprezentantul autorităţii administraţiei publice locale a eliberat investitorului imobiliar o autorizaţie de construire vizând o construcţie «Locuinţă P+2E (trei unităţi locative, 4 locuri de parcare), împrejmuire teren şi organizare şantier», pentru un imobil situat în municipiul Piteşti. Deşi obiectivul de investiţii, aprobat spre construire, trebuia să cuprindă «Locuinţă P+2E (3 unităţi locative, 4 locuri de parcare)», ulterior realizării construcţiei, reprezentantul societăţii investitoare, ca membru al comisiei de recepţie, alături de reprezentantul autorităţii administraţiei publice care a emis autorizaţia de construire şi un specialist în domeniul lucrărilor de construcţii, cu participarea reprezentantului executantului şi al proiectantului, au admis, necorespunzător, recepţia la terminarea lucrărilor, deşi acestea fuseseră realizate pe alt regim de înălţime decât cel proiectat şi respectiv autorizat de către administraţia publică locală”, transmite, marţi, Poliţia judeţeană Argeş.
 
Doi bărbaţi, unul de 53 de ani, din Piteşti, şi celălalt de 51 de ani, din Bucureşti, au fost reţinuţi de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, fiind acuzaţi de abuz în serviciu şi fals intelectual.
 
Surse judiciare au declarat pentru News.ro că este vorba despre un funcţionar din Primăria Piteşti şi persoana care a coordonat lucrările de construcţie la acel imobil. 
 
Conform surselor citate, cei doi au recepţionat blocul în care trebuia să se construiască un apartament pe fiecare nivel, deşi, după obţinerea autorizaţiei, în bloc au fost amenajate câte două apartamente pe nivel, deşi acest lucru nu fusese aprobat, şi la demisol, dar şi în mansardă. Numărul locurilor de parcare a rămas la patru. 
 
”Prin această activitate, pe de o parte s-a creat o pagubă în patrimoniul persoanelor fizice şi/sau juridice care au încheiat antecontracte de vânzare-cumpărare pentru unităţile locative ce au fost construite efectiv, iar pe de altă parte, s-a creat o vătămare a intereselor unităţii administrative teritoriale, în condiţiile în care au fost încălcate prevederile legale referitoare la executarea lucrărilor de construcţii cu respectarea condiţiilor de urbanism şi recepţia acestora”, susţin anchetatorii.
 
Investigaţia în acest caz a început în luna noiembrie a anului trecut, iar patronul firmei care a ignorat prevederile autorizaţiei a fost reţinut în urmă cu câteva luni în acest dosar.
 
Cei doi bărbaţi reţinuţi urmează să fie prezentaţi, marţi, în faţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.