Poliţia Judeţeană Vâlcea s-a autosesizat şi face cercetări pentru infracţiunile de purtare abuzivă şi omisiunea sesizării. iar Consiliul Judeţean Vâlcea a demarat o anchetă administrativă după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare cu un bătrân internat într-un cămin din judeţ, care susţine că a fost bătut de un asistent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea s-a sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunilor de purtare abuzivă şi omisiunea sesizării, după ce în spaţiulm public a apărut o înregistrare în care bătrânul, internat în centrul social din localitatea Lădeşti, povesteşte că a fost bătut de un angajat al căminului.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei judeţene, dosarul este coordonat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu.

Şi Consiliul Judeţean Vâlcea a deschis o anchetă administrativă, a declarat pentru News.ro preşedintele instituţiei, Constantin Rădulescu.

„Nu voi tolera şi nu voi accepta ca această monstruozitate să rămână nepedepsită. Cei care trebuie să-i ocrotească pe aceşti oameni nu au dreptul să se comporte aşa. Eu am demarat o anchetă amdinistrativă. Vă asigur că voi urmări îndeplinirea condiţiilor legale iar cei care se vor face vinovaţi vor răspunde amdinistrativ şi penal” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Căminul de bătrâni din localitatea Lădeşti beneficiază de finanţare din partea Consiliului Judeţean Vâlcea şi a Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

În înregistrarea apărută în spaţiul public, un bătrân internat în acest centru social povesteşte cum a fost bătut, inclusiv cu o mătură, de un angajat al căminului, care l-a umilit, stropindu-l cu apă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.