Opt angajaţi ai Spitalului Penitenciar Rahova au fost reţinuţi, fiind suspectaţi de fapte de violenţă împotriva deţinuţilor, afirmă surse judiciare. În această anchetă ar fi vizat şi directorul instituţiei, iar marţi au avut loc la spitalul penitenciar au avut loc mai multe percheziţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Cristina Enache, a confirmat, miercuri, pentru News.ro, că în urmă cu o zi au avut loc percheziţii la Spitalul Penitenciar Rahova şi a spus că reprezentanţii ANP au acordat sprijin anchetatorilor, fără a oferi alte informaţii.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că ancheta ar viza 24 de angajaţi ai Spitalului Penitenciar Rahova, între care şi directorul instituţiei, care în urma percheziţiilor de marţi au fost ridicaţi şi duşi la audieri. Opt dintre persoanele audiate au fost reţinute şi urmează să fie duse la Judecătoria Sector 5 cu propunere de arestare preventivă, fiind suspectate de fapte de violenţă împotriva deţinuţilor.

Dosarul este instrumentat de Parchetul Judecătoriei sector 5.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.