Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Argeş a început o anchetă administrativă după ce, joi, o asistentă care a intervenit în localitatea Călineşti, unde un bărbat şi-a înjunghiat concubina, a preluat agresorul care a încercat să se sinucidă şi a lăsat la faţa locului victima, care era mai puţin grav. Conducerea SAJ Argeş spune că asistenta ar fi trebuit să solicite un alt echipaj pentru femeia agresată, lucru pe care nu l-a făcut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit şefului SAJ Argeş, Marian Hiru, conducerea acestei instituţii a solicitat demararea unei ancnete administrative în cazul unui echipaj medical care joi a intervenit în localitatea Călineşti, acolo unde un bărbat şi-a înjunghiat concubina şi apoi a încercat să se sinucidă.

Autorităţile au fost anunţate despre acest caz de către un bărbat care a sunat la 112 şi a anunţat că vecinii lui se bat. În momentul în care un echipaj medical de tip B2 cu asistent şi ambulanţier a ajuns la faţa locului, cadrele medicale au constatat că este vorba despre o femeie de 47 de ani care fusese înjunghiată în spate şi în zona cervicală de către concibunul său care ulterior a încercat să se sunucidă înfingându-şi un cuţit în piept.

Şeful SAJ Argeş a declarat că iniţial femeia agresată a refuzat asistenţa medicală şi la insistenţele asistentei aceasta a acceptat pansarea plăgilor care sângerau.

Ulterior, asistenta l-a preluat pe bărbat, care era în stare mai gravă şi foarte agresiv. Pe drum, bărbatul a agresat-o pe asistentă, şi-a smuls perfuzia şi a încercat să fugă din ambulanţă. 

La peste o oră după ce bărbatul a fost preluat, vecinii au sunat din nou la 112 pentru a cere intervenţia unui alt echipaj pentru femeia agresată, care continua să sângereze. Aceasta a fost preluată de un alt echipaj şi dusă la spital, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.

Marian Hiru a declarat că asistenta de pe echipajul care l-a preluat pe agresor nu a respectat protocolul pentru că nu a solicitat intervenţia unui alt echipaj care să o preia pe femeia agresată. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.