O familie din judeţul Braşov, care a luat în grijă două surori de patru şi cinci ani, crescute anterior de către asistenţi maternalidin judeţul Argeş, a reclamat faptul că micuţele manifestă un comportament sexual explicit. Autorităţile judiciare au deschis o anchetă şi fac cercetări faţă de asistentele maternale care le-au avut anterior în grijă pe cele două surori. Una dintre femei a primit recent în plasament o altă fetiţă cu vârstă mică. De asemenea, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş a demarat o anchetă. La verificările periodice, nu au exista suspiciuni cu privire la activitatea celor două femei. Una dintre ele a îngrijit până acum nouă copii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Direcţia de Protecţia Copilului Argeş a demarat verificări în cazul celor două fetiţe care manifestă ”un comportament sexual explicit” şi care au fost crescute de asistenţi maternali/ La verificările periodice, cele două femei nu au ridicat suspiciuni

Potrivit unor surse locale, situaţia celor două surori a ajuns la cunoştinţa autorităţilor după ce fetiţele, care au fost crescute în ultima perioadă de două asistente maternale care locuiesc în aceeaşi localitate, au ajuns împreună la o familie dispusă să le crească.

La scurt timp după ce au ajuns în casa respectivei familii, aceasta a constatat că micuţele manifestă ”un comportament sexual explicit” una faţă de cealaltă, comportament pe care copilele şi l-au însuşit ca fiind unul normal, au declarat pentru News.ro sursele citate.

În aceste condiţii, ofiţerii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurori din cadrul DIICOT au deschis o anchetă care îi vizează pe asistenţii maternali ce i-au avut în grijă pe cei doi copii.

Aceleaşi surse au declarat că una dintre asistentele maternale vizate a primit recent în plasament o altă fetiţă abandonată, în vârstă de aproximativ trei ani.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.