Poliţiştii din Alba au deschis o anchetă după ce persoane necunoscute au vandalizat un semn de orientare turistică şi o bancă din lemn aflate în proximitatea Cetăţii Căpâlna, monument UNESCO. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba anunţă că obiectele vandalizate vor fi expertizate şi, în funcţie de rezultatul expertizei, „cercetările vor fi extinse cu privire la posibile fapte de furt şi braconaj arheologic”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„La data de 27 octombrie 2023, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba s-au sesizat, din oficiu, în legătură cu faptul că persoane necunoscute ar fi distrus, prin vopsire, un semn de orientare turistică şi  o bancă din lemn, aflate în proximitatea Cetăţii Căpâlna şi ar fi montat, pe panou, mai multe obiecte metalice”, anunţă, duminică, Poliţia judeţeană Alba.
 
Poliţiştii au ridicat panoul de orientare şi banca vandalizate, urmând ca cele două obiecte să fie expertizate. 
 
„În funcţie de rezultatul expertizei, cercetările vor fi extinse cu privire la posibile fapte de furt şi braconaj arheologic”, precizează oficialii Poliţiei.
 
Sâmbătă, jurnaliştii de la Sebeş Info au publicat fotografii în care se vede cum un panou turistic şi o bancă au fost vandalizate, fiind stropite cu o substanţă de culoare roşie.
Cele două obiecte se află pe o potecă din apropierea cetăţii dacice de la Căpâlna, parte din complexul Cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei. Aceasta este cuprinsă în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.