Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a dispus o anchetă după ce în presă au apărut imagini în care şeful Serviciului Control din cadrul Poliţiei de Frontieră Aurelian Miu îngenunchează în faţa unei mese la care stau mai mulţi chestori din minister, inclusiv Gelu Oltean, fost şef serviciului secret al Ministerului de Interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ziarul Naţional a publicat marţi seară imagini cu unu bărbat - despre care afirma că este Aurelian Miu - îngenuncheat în faţa unei mese pe care se află sticle şi pahare şi la care stau mai multe persoane. Publicaţia susţine că scenele s-au petrecut la ultimul etaj al clădirii în care se află sediul Poliţiei de Frontieră şi că la masă sau în încăpere se mai aflau, în afară de Gelu Oltean, care conducea la acel moment DGPI, chestorul Ioan Buda, fost secretar de stat al MAI si actualul inspector şef al Poliţiei de Frontieră, chestorul Marcel Ardelean, şeful Direcţiei de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei, precum şi alţi şefi de structuri din Poliţia de Frontieră.

Miercuri dimineaţă, ministerul a anunţat declanşarea unei anchete, confirmând şi că bărbatul din imaginile prezentate este Aurelian Miu.

"Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a dispus verificări pentru lămurirea acestei situaţii iar la finalul acestora vor fi prezentate şi măsurile administrative", anunţă MAI.

În opinia instituţiei, "imaginile şi informaţiile apărute în spaţiul public sunt de natură să afecteze exercitarea respectivei funcţii, pentru care este nevoie de autoritate profesională şi probitate morală".


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.