Poliţiştii rutieri au dat, în urma unui control în trafic făcut în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe principalele artere din Bucureşti, 63 de amenzi în valoare de peste 28.000 de lei, şi au reţinut 13 permise de conducere, cele mai multe de la şoferi băuţi sau care nu au respectat culoarea roşie a semaforului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Brigăzii Rutiere, poliţiştii au acţionat, în noaptea de 24/25 ianuarie, pe principalele artere ale municipiului Bucureşti pentru reducerea riscului de accidente, urmărind în special depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.
 
Astfel, au fost aplicate 63 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 28.000 de lei, şi au fost reţinute 13 permise de conducere, cele mai multe pentru conducere sub influenţa alcoolului şi pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului.
 
De asemenea, au fost întocmit două dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru conducere sub influenţa substanţelor psihoactive.
 
În jurul orei 23.30, un bărbat în vârstă de 23 de ani a condus un autovehicul pe Str. Ion Brezoianu, aflându-se sub influenţa substanţelor psihoactive. El a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat prezenţa în organism a canabisului, astfel că şoferul a fost dus la sediul INML pentru recoltarea probelor biologice. În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive.
 
În jurul orei 3.45, un alt bărbat în vârstă de 23 de ani a condus un autovehicul pe Bd. George Coşbuc, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. El a fost testat cu aparatul Alcooltest care a indicat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind dus la INML în vederea recoltării de probe biologice. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.