Peste 20 de locuinţe din comuna prahoveană Drajna au rămas izolate în urma unei alunecări de teren care s-a produs pe o lungime de 40 de metri şi a afectat un drum pietruit care duce către zona în care sunt construite casele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Localnicii din cele 24 de gospodării afectate pot ajunge acasă doar mergând pe jos, iar accesul oricărui autovehciul este imposibil.

Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, alunecarea s-a produs pe o porţiune de teren cu lungimea de 40 de metri şi lăţimea de şapte metri.

Pământul s-a dus la vale la o diferenţă de nivel între jumătate de metru şi un metru şi jumătate. Nicio locuinţă nu a fost afectată, însă 24 de gospodării în care locuiesc 30 de persoane între care 12 copii sunt izolate, după ce drumul pietruit care ducea în acea zonă s-surpat.

Astfel, nici un autovehicul nu poate intra către locuinţele rămase izolate.

Reprezentanţii ISU au anunţat că în caz de incendiu vor înainta cu autospecialele atât cât va fi posibil şi vor amenaja dispozitiul de la limita alunecării de teren.

În cazul urgenţelor medicale, echipajele SMURD sau ale Servicului de Ambulanţă se vor deplasa pe jos la bolnavi, iar aceştia din urmă vor fi duşi la autospeciale în cazul în care va fie nevoie să fietransportaţi la spital.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.