Pilotul elicopterului MAI care a rămas în zona Băile Herculane, a observat alte două focare de incendiu în Parcul Naţional Domogled, după ce marţi incendiul a părut a fi stins. Se va interveni, din nou, atât din aer, cât şi de la sol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, în Parcul Naţional Domogled au fost identificate, miercuri, dimineaţă, alte două focare de incendiu.

”În urma recunoaşterii efectuate în această dimineată cu elicopterul, s-au mai identificat două focare. În aproximativ jumătate de oră vor reîncepe misiunile de aruncare cu apă. De asemenea, intervin în continuare forţele de la sol”, tansmite ISU. 

Aproximativ 140 de pompieri din judeţele Caraş- Severin, Mehedinţi, Gorj şi Timiş, alături de angajaţi ai Ocolului Silvic şi Rangeri ai Parcului, intervin la sol, pentru stingerea incendiului, cu lopeţi şi pliciuri, precum şi cu rucsaci speciali în care cară apa pe munte.

În zona incendiului a rămas să intervină şi un elicopter al MAI, dotat cu sistem Bambi Buchet. 

Incendiul în Parcul Naţional Domogled a izbucnit vineri după-amiaza. Un turist a observat coloana de fum care ieşea din pădure şi a sunat la numărul de urgenţe 112.

Aproximativ 20 de pompieri, alături de angajaţi de la Ocolul Silvic şi rangeri au intervenit imediat, iar sâmbătă au solicitat ajutor din judeţele Timiş, Gorj şi Mehedinţi. Intervenţia la sol este dificilă, din cauza reliefului abrupt.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.